Wat is er leuker dan buitenklimmen? Weg van de kunststof grepen en zelf de juiste grip en steun weten te vinden op de rotswand. Elk jaar gaan we meermaals naar buiten. Bijvoorbeeld Fontaine Bleau, de Ardennen of naar een mooi gebied in Duitsland.

Afhankelijk van de activiteit stellen we wel wat meer eisen vergeleken bij het klimmen in een binnenhal. Vanzelfsprekend zal de begeleiding voldoende ervaring en brevetten hebben. Maar ook aan de deelnemende klimmers stellen we eisen. Dit is afhankelijk van de activiteit en zal bij de inschrijving duidelijk gemaakt worden. Denk daarbij aan het zelfstandig kunnen voorklimmen en voorklimzekeren. Ook dien je deugdelijk materiaal te hebben. Een helm is bij ons verplicht en denk ook aan voldoende setjes en klimtouw. Voor het boulderen zullen ook de nodige crash matten meegebracht moeten worden. Heb je deze materialen niet? Overweeg dan of het handig is deze aan te schaffen of kijk of je met iemand anders iets kan regelen. Laat in ieder geval aan de organisatie weten wat je meeneemt.

Veelal gaan wij ook camperen tijdens deze uitjes. Zorg voor een goede tent, voldoende droge spullen en een warme slaapzak en mat. Ook hier geldt, stem even onderling goed af. Ieder zal deze zaken zelf moeten regelen. En de BBQ is altijd mee!