Tijdens de NKBV bergsportdag in de Jaarbeurs is het nieuwe Nederlands Team gepresenteerd. Er zijn een aantal klimmers afgevallen en twee nieuwe toetreders. Eén daarvan is onze Top-it klimmer Edith Savenije, de nieuwe benjamin van het Nederlands Team. Samen met Mischa Radt, die ons land al een aantal jaar vertegenwoordigt bij de buitenlandse wedstrijden, heeft Top-it daarmee twee klimmers op het hoogste niveau.

Direct vanuit de beurs zijn ze vertrokken naar Zwitserland voor een klimstage van één week. Fiilmpjes en foto's zijn te zien op de facebookpagina van het Dutch Climbing Team en de NKBV.

Goud en Zilver voor Top-it! Edith Savenije Nederlands Kampioen en Mara Voorthuis met zilveren medaille naar huis tijdens het NJK Lead 2018

Met maar liefst vijf deelnemers was Top-it vertegenwoordigd op de finaledag van het Nederlands Klimkampioenschap voor de jeugd. Edith Savenije, Mara Voorthuis, Nena van Delden, Mischa Radt en Anthonie Moes waren present. Odin was helaas niet op tijd hersteld van zijn blessure en onze held Gillian mocht door zijn Italiaanse paspoort niet deelnemen op deze dag.

Onze toppers hebben het weer goed gedaan de afgelopen weken. Het NJK staat om de hoek. Wie gaan we daar zien?

Buiten 30 graden, binnen beneden 30 graden, binnen boven 35 graden! En toch waren ze er. Evi, Felix, Jochem, Lieve, Lucas, Marco, Nena en Elise. Een hoop zweetdruppels, maar niet voor niets.  Foto's hier. De resultaten staan binnenkort op de NKBV site.

En ondertussen in Amsterdam...

Drie medailles voor Top-it bij lead JAB. Tjebbe 3e bij junioren, Antonie 3e bij Jongens A en MIscha 3e bij Jonges B. Odin direct achter MIscha op een vierde plek en Giliam halverwege in het veld van 20 deelnemers. Top gedaan!