Het was weer een enerverende avond in Rock Steady. Aan het einde van de middag kwamen de eerste deelnemers al binnen om de hal om te bouwen tot een wedstrijdarena voor de titanenstrijd van de zevenkamp. Sanne had weer zeven mooie uitdagingen gevonden zodat er voor elk wel iets was waar hij/zij in kon uitblinken.

 

Er werd druk geholpen met het opzetten van de onderdelen en pogingen gedaan om voor het parcours iets origineels te vinden. Dat werden de schuifplaatjes en het klimelement. En toen de stapel aan pizza’s werd afgeleverd kon er energie ingeslagen worden voor de wedstrijd.

Zes teams van ieder vier personen gingen na het eten aan de slag. Sommige onderdelen zaten de deelnemers dichter bij elkaar dan anderen maar zoals altijd waren de jongeren iets beter dan de deelnemers boven de 25 jaar. De strijd om de beste resultaten werd gestreden tussen Alex, Siem en Tim. Tim nam zijn jaren ervaring mee en kon de beste tijden en beste punten scoren, alleen speed klimmen en touwklimmen moest hij Siem voor zich laten Alex bleek de beste in het pickel hangen met een mooie tijd van ruim 1½ minuut.

Het team van Róbin, Tim, Elske en André bleek veruit het sterkste waarbij ieder in het team boven het gemiddelde scoorde Hier kon geen ander team tegenop. Meest opvallende score was dezelfde tijd met pickelhangen door team 4. Had iemand moeite met de stopwatch ☺?

Team 1 moest helaas na vijf onderdelen afscheid nemen van het talent Nynke wat vele kostbare punten kostte om niet te spreken over de uitval door blessure van de teamcaptain na het zesde onderdeel door een enkelblessure. Het team eindigde op een onverdiende zesde plaats.

Na de inspanning kwam de ontspanning aan de bar en het vieren van weer een, op de blessure na, weer zeer geslaagde Top-it zevenkamp. Nagekomen bericht: Sanne heeft een zwaar verzwikte enkel en is kijkt ter revalidatie en inspiratie naar ‘Touching the void’. Sanne sterkte met de revalidatie.

#   Team   Punten
1   4 Róbin, Tim, Elske, André 1.415
2   5 Lucas, Alex, Maarten, Hellen 1.245
3   6 Arjen, Richard, Udo, Tanja 1.165
4   3 Johan, Antonie, Nanda, Christel 1.135
5   2 Iman, Bo, Nynke Hoekstra, Siem 1.101
6   1 Sanne, David, Nynke Schutte, Paul   940