Ik sta midden in een weiland ik weet niet waar ik ben en ik ben bang en het is pikkedonker.

Nee dit is niet het begin van een harry potter film. Nee, we zijn op klimkamp.helemaal Ardennen in België. Daar gingen we in busjes naartoe. Maar natuurlijk eerst afscheid nemen van papa en mama.Toen hebben we 3 en een half uur gereden voor we er waren.

Toen gingen we eerst klimmen en daarna de tent opzetten. Toen we gingen klimmen was de reddingsbrigade net aan het oefenen met mensen redden. En toen hadden ze allemaal kabelbanen gemaakt. En daarna gingen we de tenten opzetten. Dat was echt heel erg leuk. Daarna gingen we barbecuen. En vlak daarna moesten we een blinddoek omdoen, werden we in een busje gezet en midden in een weiland gedropt. Midden in dat weiland reed het busje opeens weg. En opeens waren we helemaal alleen (nou ja, alleen….er was wel een begeleider bij). We moesten zelf de weg terugvinden. Dat was nog wel een klus. Midden in de nacht de weg terugvinden. Het was pikkedonker. We waren pas om half een ’s nachts terug. Natuurlijk gingen we eerst nog heel lang praten en daarna gingen we slapen.

De volgende ochtend werden we gewekt om negen uur (dus maar 8 uur geslapen) en ik werd wakker omdat Sabrina aan mijn benen begon te schudden. Daarna gingen we klimmen in het plaatsje Yvoire. Daar hebben we de hele dag geklommen. Toen zijn we naar de steengroeve gegaan. De weg naar de Steengroeve toe was heel eng, want toen was het ook heel laat in de avond. We moesten over een stoomtrein-spoor lopen. Gelukkig hadden we zaklampen. Op een gegeven moment moesten we door een tunnel. Als je gewoon keek leek het een hele korte tunnel, maar als je er eenmaal in was, leek het alsof er geen einde aan kwam.

Daarna hebben we in de Steengroeve levend Stratego gespeeld. En daarna speelden we nog een smokkelspel. Daarna gingen we meteen slapen. Op de laatste dag gingen we vroeg in de ochtend de tenten afbouwen. En je raadt het nooit…. we gingen weer….. klimmen! Maar we deden die dag nog iets…. abseilen. Het was heel hoog. We hingen boven de Maas en dat rook zo lekker, het was bijna of je de zee rook. Na het laatste dagje klimmen moesten we weer in de busjes naar huis. Maar we hadden nog niet gegeten! Dus zijn we bij de Mac Donalds gaan eten. En toen kwamen we weer uit bij hotel de Witte Bergen.

Het was echt een geweldig klimweekend, alle begeleiders heel erg bedankt!