Voor de jeugd C is de vierde en laatste voorronde gehouden. Jeugd B heeft ronde drie geklommen. Resultaat: Edith 1e plaats jeugd C, Mischa 2e plaats jeugd B. Top!

Zaterdag 8 oktober verzamelde de top van de nederlandse jeugdklimmers in de categoriën B, A en Junioren zich bij I-VY Climbing in Sittard voor de 3de kwalificatiewedstrijd voor het NJK. Ditmaal was Mischa Radt de enige deelnemer vanuit Top-It, en dat deed hij heel netjes. De eerste kwalificatieroute bleek iets te gemakkelijk, want werd door maar liefst 8 klimmers getopt, waaronder Mischa. In de tweede route stond Mischa voor de keus om zijn voorgangers te zien klimmen of zelf goed op te warmen, hij besloot het laatste te doen. Dat kostte hem een topnotering in de tweede kwalificatieroute, maar plaatsing voor de finale kwam niet in gevaar.

In de finale legde Mischa de lat hoog, hij kwam tot de 33ste greep. Alleen zijn teamgenoot in Jong Oranje Leto Cavé kwam met een plusje net iets verder. Voor de 3de achtereenvolgende keer wisselden Mischa en Leto elkaar af als winnaar in de B-categorie... Nieuw in Sittard was dat de A-categorie en de Junioren ook dezelfde route klommen. Uiteindelijk zouden Mischa en Leto alleen nog maar voorbij geklommen worden door de nummers 1 en 2 bij de Junioren. In dit perspectief een nog knappere prestatie! Wordt vervolgd op 5 november in Roosendaal bij de 4de en laatste kwalificatiewedstrijd.

De week ervoor mocht de jeugd categorie C, D en E aantreden. Het was de laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale, dus hier werd bepaald wie wel en niet door mocht. In de categorie C waren deze keer wat minder deelnemers dan vorige keer. Bij de meisjes waren er 19 strijdsters waaronder Mara Voorthuis en Edith Savenije. Vijf van de zes routes werden door Edith getopt wat goed genoeg was voor de eerste plek! Mara was weer helemaal in vorm en wist met twee tops de vijfde plek te behalen. En wetende dat drie van de vier meiden boven haar een jaar ouder zijn maakt deze prestatie heel netjes. Beide Top-it meiden hebben zich daarmee ook zeer ruim geplaatst voor de finale in November.

Bij meiden D heeft Nena van Delden de achtste plek bemachtigd. Dat ze elf andere klimmers achter zich heeft gelaten is een super prestatie in haar tweede wedstrijd ooit.