Afgelopen weekend werd er hard geklommen bij Neoliet Rotterdam. Zaterdag was de eerste ronde voor Junioren, A en B. Zondag mocht C, D en E aan de bak. Edith Savenije mocht weer met goud naar huis maar de andere prestaties mogen er ook zijn!

Zaterdag heeft Anthonie Moes ons goed vertegenwoordigd in categore A door als twaalfde te eindigen in het zware veld van 25 deelnemers. Mooi was om de zien dat ook Siem van Capel voor het eerst deelnam aan de wedstrijden. Met drie tops eindigde hij in dezelfde op de 21e plek. Het veld lag echter zeer dicht bij elkaar, nummer 16 had namelijk ook drie tops.

Bij de B'tjes heeft Mischa Radt verstek moeten laten gaan. Vanwege een blessure aan zijn vinger kon hij niet deelnemen. De andere Top-it debutant, Arjen van der GOes pakte een mooie 15e plek. Als je voor het eerst mee doet in een veld van 27 jongens is dit zeker niet slecht. Kijk voor de volledige uitslag op de site van de NKBV.

Zondag waren onze meiden aan zet in categorie C voor de tweede ronde. Hier wist Edith overtuigend nogmaals de eerste plek binnen te halen door 10 van de 10 routes te toppen. Zelfs de jongens, die dezelfde routes moesten klimmen, wisten dit niet te presteren. Mara Voorthuis was ook weer in de bovenste regionen te vinden. Met 7 van de 10 routes getopt, was dit goed voor een vierde plek. Nummers twee en drie hadden slechts wat bonusgrepen meer, dus dit zat dicht op elkaar. Nena van Delden genot intens van de wedstrijd en haalde een stoere 13e plek. Niet verkeerd in het veld van 22 deelnemers. Zie hier de uitslag.

Met dank aan onze reporter Maarten voor de foto's!