Goud en Zilver voor Top-it! Edith Savenije Nederlands Kampioen en Mara Voorthuis met zilveren medaille naar huis tijdens het NJK Lead 2018

Met maar liefst vijf deelnemers was Top-it vertegenwoordigd op de finaledag van het Nederlands Klimkampioenschap voor de jeugd. Edith Savenije, Mara Voorthuis, Nena van Delden, Mischa Radt en Anthonie Moes waren present. Odin was helaas niet op tijd hersteld van zijn blessure en onze held Gillian mocht door zijn Italiaanse paspoort niet deelnemen op deze dag.

Bij de meisjes C was de twee-na-laatste greep de grens in de finaleroute voor Edith en scoorde daarmee 50+. Mara kwam tot greep 41 gelijk met de nummer drie. Echter zij was hier wel een minuut eerder dus een hele mooie verdiende tweede plek! Slechts twaalf greepjes daaronder onze Nena. die daardoor op een zesde plek eindigde. Dit laat weer zien hoe spannend het aan de top is! Edith Savenije is daarmee de nieuwe regerend Nederlands Kampioene Lead bij de jeugd!

Bij de jongens B klom Mischa Radt naar greep 52, goed voor plaats 5. Slechts één plusje verwijderd van de derde plek! En de nummer twee was slechts twee grepen verder. Zat dus heel dicht bij elkaar, en het was van MIscha dus een podium waardige prestatie!

Bij de jongens A is Anthonie op de negende plek geëindigd. In dit loodzware veld met een enorme overhang in de route mocht hij helaas niet door naar de beslissende finaleroute. Goed geknokt Anthonie!

Nu allemaal weer snel het boulderhok in voor de komende competitie!