Heb je een cursus gevolgd om zelfstandig te zekeren en wil je van klimmen je sport maken zodat je elke week kan klimmen? Top-it geeft jeugdtrainingen op woensdag, vrijdag en zaterdag aan een grote groep jongeren.

In de beginnende jeugdtrainingen maken we kinderen spelenderwijs enthousiast voor het klimmen via oefeningen en spelletjes die in het teken staan van veilig, ontspannen en vrij leren bewegen op de klimwand. In de gevorderde jeugdtraining staat het verbeteren van het klimniveau centraal. Hiervoor is het nodig dat de continuïteit (het duurvermogen), de kracht en de techniek bewust worden getraind.

Het trainingsjaar is verdeeld in twee delen, met ca 20 lessen per half jaar: sept-jan en feb-juli.

Wanneer Tijdstip Voor wie
Woensdag 17.30-19.00 8 t/m 18 jr (VOL - wachtlijst)
Vrijdag 17:45-19:15 10 t/m 18 jr (VOL - wachtlijst)
Zaterdag 08.45-10.15 8 t/m 12 jr (VOL - wachtlijst)
Zaterdag 09.15-10.45 10 t/m 14 jr (VOL - wachtlijst)
Zaterdag 11.00-12.30 13 t/m 18 jr

 

Aanmelden

Voor deelname aan twee proeflessen bij de Top-it jeugdtrainingen moet je op de instroomlijst staan. Je kan jouw zoon of dochter op de instroomlijst plaatsen nadat de beginnerscursus is afgerond, via de Banster pagina Je krijgt bericht als je mee kan doen met de training. Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je nog vragen hebt. Let op: een afgeronde beginnerscursus is een vereiste, ook voor de proeflessen. Dit omdat kinderen elkaar zekeren tijdens onze trainingen.

Bij de eerste proefles: meld je 10 minuten van te voren aan bij de bar van Rock Steady en zeg dat je aan een Top-it training meedoet. Top-it laat je 2 keer gratis meedoen met de training om te kijken hoe je het vindt. Belangrijk, ook bij deze proeflessen betaal je wel de toegangsprijs van de klimhal. 


Kosten

De kosten bestaan uit Lidmaatschap + Trainersbijdrage + Toegang hal + Lidmaatschap NKBV.

Lidmaatschap Top-it:
Jeugd: € 15 euro/ jaar lidmaatschap tot 18 jaar (automatische incasso)

Trainersbijdrage Top-it:
Jeugd: € 40 per jaar (automatische incasso)

Toegang hal Rock Steady:
Bovenstaande prijzen zijn exclusief de toegangsprijzen van de klimhal, Zie hiervoor prijslijst op de site van Rock Steady . De meeste jeugdleden kopen een '10 strippenkaart klimmen jeugd t/m 17 jaar'. Het voordeel van een strippenkaart is dat je alleen entree aan Rock Steady betaalt als je daadwerkelijk komt klimmen. (En niet tijdens vakantie, ziekte etc.) Top-it organiseert ongeveer 40 trainingen per jaar.
Bij binnenkomst altijd eerst aanmelden bij de bar!

Lidmaatschap NKBV:
Voor het deelnemen aan Top-it trainingen en activiteiten is NKBV-lidmaatschap verplicht. Dit kost ongeveer € 20 euro per jaar. Kijk voor de actuele kosten op de website van de NKBV

 

Materialen en zekerapparaten

De meeste kinderen huren de materialen (gordel, schoenen, zekerapparaten) van Rock Steady in het begin. Als je zeker weet dat je langere tijd wil blijven klimmen, dan is het wellicht voordeliger de materialen aan te schaffen.

Eén van de volgende apparaten is vereist als je bij ons komt klimmen:

  1. Black Diamond ATC Pilot met bijbehorende Black Diamond karabiner (verkrijgbaar bij Rock Steady)
  2. Jul2 met Belaymaster/Ball-Lock/Trilock (Verkrijgbaar bij Rock-Steady)
  3. Mammut Smart met Ball-Lock of Edelrid trilock

In de winkel van Rock Steady zijn ook goede klimgordels en klimschoenen te koop. Qua schoenen de tip dat goedkopere / tweedehands klimschoenen voor beginnende jeugdklimmers prima voldoen.

 

NKBV

Voor onze leden is het verplicht lid te zijn van de NKBV. Op deze manier is iedereen direct in de hal verzekerd en is de aansprakelijkheid goed geregeld. Daarnaast kan iedereen ook gebruik maken van de overige voordelen van het lidmaatschap zoals korting bij Bever Sport en aantrekkelijke buitensport verzekerningen. Meer info op de nkbv site