De Baskische fabrikant van SLCD's (Spring Loaded Camming Devices) Totem, roept uit voorzorg haar camming units van het type Basic terug.

Mocht je klemapparaten van dit merk en type in bezit hebben , check dan of het serienummer in deze range valt: 1706200 - 1733205

Als dat het geval is dien je de apparaten niet meer te gebruiken en terug te sturen naar de fabrikant. Lees meer in dit artikel op het NKBV kenniscentrum.

De Vergo van Trango is een halfautomatisch zekeringsapparaat met vergijkbare werking als de Grigri.

Trango heeft twee batches van de Trango Vergo op de markt gebracht waarvan de hendel de remwerking van het apparaat nadelig kan beinvloeden. De flexibele en/of te los gemonteerde hendel kan om de behuizing vastklemmen waardoor het apparaat niet of amper functioneert. Trango roept op alle apparaaten van batches 16159 en 16195 te retourneren. 

Lees meer over de recall en wat je moet doen als jouw Vergo onder de recall valt: klik hier!

DMM roept bezitters van een DMM gordel op hun gordel te inspecteren op een mogelijke productiefout. Het gaat om het ontbreken van een structurele gestikte verbinding.

De kans is uiterst klein dat er een foutief exemplaar in omloop is gekomen maar voor 100% zekerheid moeten bezitters hun DMM gordel volgens de aanwijzingen van DMM nagekeken worden. Het betreft alle modellen DMM gordels.

Kijk voor informatie op de site van DMM

UK hardware fabrikant Wild Country roept op om sportklimgordels van het type Syncro te controleren. Mocht je een gordel van dit type bezitten, klik dan op de foto of hier voor meer informatie.

Bij twijfel of vragen kun je contact opnemen met Paul, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Uit voorzorg roept hardware fabrikant Black Diamond een flinke serie producten terug. Gevraagd wordt je Black Diamond gear te inspecteren volgens duidelijke aanwijzingen. let wel; als jouw betreffende producten niet onder de genoemde type/productie serie vallen is er niets mee aan de hand. Het betreft altijd recall acties uit voorzorg. Ongelukken zijn niet voorgekomen.

Het betreft verschillende types karabiners, nylon bandschlingen, Camalots, stijgklemmen en klettersteigsets.

Klik op deze link of op de foto hierboven om alle betreffende BD producten te bekijken en zonodig inspecteren.

Voor vragen kun je altijd een mailtje sturen naar Paul, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)