‘Voel jij je bij je trainingsgroep niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er problemen in het contact met je trainer en/of leider of teamlid die je zelf niet met hen durft te bespreken? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training, evenement of een wedstrijd? Zomaar een aantal dingen waar je als (jeugd)lid tegen aan kan lopen en niet goed weet hoe je dit zelf moet oplossen. Hierdoor kan klimmen, waar je eerder plezier in had, ineens behoorlijk lastig gaan worden.

Veiligheid staat bij Top-it hoog in het vaandel. Mede daarom hebben wij een veiligheidsprotocol opgesteld. Hier staat in waar wij ons als trainers en begeleiders van klimactiviteiten aan dienen te houden.

Om te zorgen dat sport leuk blijft, en nog leuker wordt, hebben de sportbonden en NOC*NSF, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ ontwikkeld. Ook Top-it pakt dit op.