Hoe kan ik meedoen?

Ben je tussen de 8 en 18 jaar? Heb je een cursus gevolgd om zelfstandig te zekeren en wil je van klimmen je sport maken zodat je elke week kan klimmen? Top-it geeft jeugdtrainingen op woensdag, vrijdag en zaterdag.

In de training maken we kinderen spelenderwijs enthousiast voor het klimmen via oefeningen en spelletjes die in het teken staan van veilig, ontspannen en vrij leren bewegen op de klimwand. Voor de meer gevorderde kinderen en oudere jeugd, staat het verbeteren van het klimniveau centraal. Hiervoor is het nodig dat de continuïteit (het duurvermogen), de kracht en de techniek bewust worden getraind. Er zijn 40 lessen in een trainingsjaar.

Wij hebben de volgende trainingsgroepen:

  • woensdag van 16:45 tot 18:15 voor 8 t/m 13 jarigen
  • woensdag van 18:00 tot 19:30 voor 13 t/m 18 jarigen
  • woensdag van 19:30 tot 21:30 voor volwassenen
  • vrijdag van 17:45 to 19:15 voor 10 t/m 18 jarigen
  • zaterdag van 8:45 tot 10:15 voor 8 t/m 12 jarigen
  • zaterdag van 9:15 tot 10:45 voor 10 t/m 14 jarigen
  • zaterdag van 11:00 tot 12:30 voor 13 t/m 18 jarigen

Als je met ons wil meetrainen gelden de volgende stappen:

Stap 1: beginnerscursus bij Rock Steady

Een afgeronde beginnercursus is een vereiste om je bij Top-it te kunnen aanmelden. Dit omdat jeugdleden elkaar zekeren bij onze trainingen en proeflessen. Ook als er wachtlijsten zijn voor de Top-it trainingen, kan een kind pas op de Top-it wachtlijst geplaatst worden nadat de beginnerscursus is afgerond. Je kunt deze cursus volgen bij Rock Steady of bij een andere hal. Top-it staat als vereniging los van klimhal Rock Steady. Heb je vragen over de beginnerscursus? Neem dan contact op met Rock Steady: 035-6925000 / info@rocksteady.nl

Stap 2: wachtlijst Top-it en twee proeflessen

Nadat de beginnerscursus is afgerond, kun je je kind op de Top-it instroomlijst plaatsen via de Banster pagina. Je krijgt daarna per e-mail bericht over mogelijke data voor proeflessen. We vragen ouders om pas in te schrijven op de instroomlijst nadat de beginnercursus is afgerond. Eerder dan dat inschrijven heeft geen invloed op de plek op de wachtlijst. Ben je benieuwd naar een indicatie van de lengte van de wachtlijst voor een bepaalde groep? De meest betrouwbare indicatie kunnen we geven nadat de beginnerscursus is afgerond. Dan kunnen we de actuele situatie bekijken. Het aantal jeugdleden per groep fluctueert wekelijks.

Proeflessen

Bij de eerste proefles: meld je 10 minuten van te voren aan bij de bar van Rock Steady en zeg dat je aan een Top-it training meedoet. Top-it laat je 2 keer op proef meedoen met de training om te kijken hoe je het vindt. Bij deze proeflessen betaal je wél de toegangsprijs van de klimhal. Maar nog géén kosten voor de huur van materialen en nog geen Top-it contributie. Het is mogelijk om de twee proeflessen in twee verschillende groepen te doen. Stuur gerust een mailtje naar info@top-it.org als je nog vragen hebt.

Stap 3: lid worden van Top-it

Na twee proeflessen kun je via een ander Banster formulier lid worden van Top-it. (In dit formulier vragen we ook om bankrekeningnummer i.v.m. de Top-it contributie.) We verwachten je dan elke week bij de training. Afmelden voor een training kan per e-mail naar info@top-it.org

Kosten

De kosten bestaan uit Lidmaatschap + Trainersbijdrage + Toegang hal + Lidmaatschap NKBV.

Lidmaatschap Top-it: Jeugd: € 15 euro/ jaar lidmaatschap tot 18 jaar (automatische incasso)

Trainersbijdrage Top-it: Jeugd: € 52 per jaar (automatische incasso)

Toegang hal Rock Steady: Bovenstaande prijzen zijn exclusief de toegangsprijzen van de klimhal, Zie hiervoor prijslijst op de site van Rock Steady . De meeste jeugdleden kopen een '10 strippenkaart klimmen jeugd t/m 17 jaar'. Het voordeel van een strippenkaart is dat je alleen entree aan Rock Steady betaalt als je daadwerkelijk komt klimmen. (En niet tijdens vakantie, ziekte etc.) Top-it organiseert ongeveer 40 trainingen per jaar. Bij binnenkomst altijd eerst aanmelden bij de bar!

Lidmaatschap NKBV: Voor het deelnemen aan Top-it trainingen en activiteiten is NKBV-lidmaatschap verplicht. Dit kost ongeveer € 20 euro per jaar. Kijk voor de actuele kosten op de website van de NKBV.

Materialen en zekerapparaten

De meeste kinderen huren de materialen (gordel, schoenen, zekerapparaten) van Rock Steady in het begin. Als je zeker weet dat je langere tijd wil blijven klimmen, dan is het wellicht voordeliger de materialen aan te schaffen.

Eén van de volgende apparaten is vereist als je bij ons komt klimmen:

  • Black Diamond ATC Pilot met bijbehorende Black Diamond karabiner (verkrijgbaar bij Rock Steady)
  • Jul2 met Belaymaster/Ball-Lock/Trilock (Verkrijgbaar bij Rock-Steady)
  • Mammut Smart met Ball-Lock of Edelrid trilock

In de winkel van Rock Steady zijn ook goede klimgordels en klimschoenen te koop. Qua schoenen de tip dat goedkopere / tweedehands klimschoenen voor beginnende jeugdklimmers prima voldoen.

NKBV

Voor onze leden is het verplicht lid te zijn van de NKBV. Op deze manier is iedereen direct in de hal verzekerd en is de aansprakelijkheid goed geregeld. Daarnaast kan iedereen ook gebruik maken van de overige voordelen van het lidmaatschap zoals korting bij Bever Sport en aantrekkelijke buitensport verzekerningen. Meer info op de nkbv site