Vertrouwenspersoon

Voel jij je bij je trainingsgroep niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er problemen in het contact met je trainer en/of leider of teamlid die je zelf niet met hen durft te bespreken? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training, evenement of een wedstrijd? Zomaar een aantal dingen waar je als (jeugd)lid tegen aan kan lopen en niet goed weet hoe je dit zelf moet oplossen. Hierdoor kan klimmen, waar je eerder plezier in had, ineens behoorlijk lastig gaan worden.

Als je je hierin herkent, iets ziet dat lijkt op grensoverschrijdend gedrag of zelf een ander probleem hebt is het misschien goed om er eens even over na te denken om contact op te nemen, omdat Top-it je hierbij graag zou willen helpen! Top-it wil een sportvereniging zijn waar leden zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Zij/Hij draagt zorg voor de eerste opvang van betrokkenen (slachtoffers, ouders van minderjarige slachtoffers, beschuldigde, bestuur en evt. de bond) bij een incident binnen de vereniging. Landelijke wetgeving heeft bepaald dat sportverenigingen volgens de ARBO wet, een vertrouwenscontactpersoon kunnen aanstellen. Bij deze voldoet klimvereniging Top-it aan de regelgeving vanuit de ARBO wet.

Ons vertrouwenspersoon is Elske Hoornenborg. Elske klimt zelf ook regelmatig en heeft een dochter die bij ons lessen volgt. Ze kent de vereniging en het klimmen dus goed. Ze kan bereikt worden per mail.

Op de site van de NKBV kan je meer informatie nalezen over de veilige sportomgeving