Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Lead 2016. Het was een waar spektakel vol drama en heroïek! En bovenal weer mooie prestaties.

Jeugd E, D en C mocht 18 juni laten zien wat ze waard zijn. Top-it had drie deelneemsters in categorie C. Ze zijn daarin de jongste. Fenna van Zanten maakte haar debuut. Er moesten twee van zes routes voorgeklommen worden. En dat is best wel spannend als je dat nog amper hebt gedaan. Chapeaux voor Fenna die dit zeer beheerst deed! Mara Voorthuis liet zien dat ze ook bij de lead thuis hoort in de top . Een mooie 6e plaats was geheel verdiend. Zelfs de 7b werd door haar een heel stuk doorgeklommen. Edith Savenije ging na vier routes ruimschoots aan top en had alle 24 andere dames ver achter zich gelaten. De vijfde, eenvoudige, route hoefde ze alleen maar te toppen voor de eindzege. Helaas sloeg ze een setje over en werd onverbiddelijk omlaag geroepen. Ondanks dat toch nog 4e geworden en een les rijker...

De jeugd A, B en junioren mochten het weekend daarop aan de slag. Antonie Moes  was onze deelnemer in de categorie A. Hij heeft een nette gedeelde vierde plaats bereikt in deze zware klasse. In de jongens B wist Mischa Radt het podium te behalen, op plek nummer twee. Dat is een nette prestatie als debutant in deze klasse. Giilliam Celli die dit jaar voor het eerst aan de voorrondes meedoet voor het NJK heeft plaats 10 bemachtigd. Top! Odin Latour, die pas een paar maanden klimt wist er nog drie achter zich te laten in zijn allereerste lead wedstrijd voor het NJK.