19 november was het zover. Na vier voorrondes mochten de finalisten uitkomen bij Neoliet Tilburg. Edith Savenije is met zilver naar huis gekomen. Maar er is meer talent in opkomst!

Bij de meisjes C hadden Mara Voorthuis en Edith Savenije zich geplaatst voor de finale. Mara wist in een veld van 12 meiden samen met drie anderen de eerste route probleemloos uit te klimmen. De tweede finale route wist ze als zesde te eindigen.Dat beloofd wat volgend jaar! Edith had weinig moeite met de eerste route. Bij de tweede route had ze een greep verkeerd ingelezen en dacht een bak te pakken wat een sloper bleek te zijn. Gevolg was dat ze door één iemand werd gepasseerd met een plus puntje meer. Zo spannend was de race dus.

Bij de jongens B maakte Mischa Radt helaas de fout door bij de eerste route bij de instap op een greep te staan die hij aanzag als module. Hierdoor liep hij de finale route mis. De spanning bleek er tijdens de finale route vervolgens ook een beetje uit te zijn. Mischa had hier zeker mee gestreden om de eerste plek.

Anthonie Moes had zich gekwalificeerd voor de jongens B. De eerste route met een zeer zware start wist hij goed door te komen. Helaas kwam hij een paar grepen te kort om de finale route te mogen klimmen. Toch een top prestatie voor deze debutant aan het NJK.

Foto's staan weer hier. En zie ook onze Live Stream op Facebook.